trečiadienis, vasario 12, 2014

Courchevel 1550. Kurševelis Ten ir Atgal (su slidėmis bagažinėje ir ne tik) 4.

Kelionė atgal
Buvo greita ir su vienu nuotykiu, kuris perspėja vilkikų vairuotojus - nori miegoti, ar jaučiate nuovargį? Pirmyn keistis!
Bet apie viską savo laiku - kelionė atgal prasidėjo trumpu lauktuvių užpirkimu Carrefour ir Šveicarijos kirtimu. Grįžtant per Šveicariją oras buvo puikus - pamatėm ežerus, Jura kavos aparatų gamyklą ir Šveicarišką tvarką.  Vokietijoje sušveitėm sriubą "iš magistralės" meniu, nulėkėm porą kartų kavos ir pasiekėm Lenkiją.
Maršrutas
Varšuvą turėjome pasiekti penktą valandą nakties. Patvirtinu, kad miestas tokiems vėlyviems keliautojams pasiruošęs - kelias geras, mašinų 0, šviesoforai išjungti. Lėkėm toliau su vėjeliu ir...

Augustavo šviesoforas
tapo vairuotojo pervargimo liudijimu. Pamačiau, kad žalia virto raudona, sustabdžiau/kirtau per stabdį ir pralėkiau šviesoforo kabyklą. Įsijungė pervargusios galvos automatika - žvilgt į dešinę, žvilgt kairės pusės veidrodėlio nesimato, atbulinis ir atgal. STOP (va čia man ir nurašė pagonus) Klaida! Tu ką pamiršai, kad iš paskos antras busas važiuoja? Nepamačiau. Rezultatas - aplankstytos galinės mūsų buso durys ir nubrauktas bamperis pas kolegas :-(
Tolimos pasekmės - KASKO draudimai ir truputį pabrangusi kelionė. Artimos pasekmės - artimiausiame posūkyje susikeista su šturmanu, kuris sėkmingai pasiekė Kretingą.
Bet nebaigiu liūdna nata - sudėjau dalį video ir foto. Mėgaukitės! O aš pažadu kada nors sugrįžti į Tris Slėnius...







P. S. Ačiū Remi, Saulino už foto, Algiui už busą, Loretai už žemaitėškā kalbū, Raimiui, Donatai ir visiems už kompaniją!

Komentarų nėra: